Personvernerklæring

Oppdatert 3. august 2018.

Vi er opptatt av våre brukeres personvern og denne personvernerklæringen handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsider. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Kontaktdetaljer

Virksomhetens navn: Øst Kaffekompani AS
Organisasjonsnummer: 920 446 388
Adresse: Dokka 1, 1671 Kråkerøy
Kontakt oss: post@ostkaffekompani.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Kontaktskjemaer

Via kontaktskjema på denne nettsiden lagres navn, e-postadresse og hva forespørselen gjelder. Vi ber om disse opplysningene for å kunne besvare henvendelsen på best mulig måte.

Ved å benytte kontaktskjemaet på denne nettsiden samtykker du i at disse opplysningene lagres og at vi kan kontakte deg for å besvare henvendelsen din.

Vi tar ditt personvern på alvor, og vil aldri dele dine personopplysninger med tredjeparter. Du kan trekke tilbake alle samtykker når du selv måtte ønske.

Webanalyse & informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Data knyttet til informasjonskapsler slettes automatisk 14 måneder etter registering.  Du kan selv administrerer bruken av informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi anonymiserer brukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Din IP-adresse logges også for en kort periode av våre webservere. Brukerens IP-adresse, tidspunkt, nettadresseHTTP status, antall bytes sendt, HTTP referer og HTTP user agent blir logget i 15 dager. Deretter slettes loggen automatisk.

Funksjonelle cookies brukes til å:
– sørge for at nettsidene ser konsistente ut

Ytelsescookies brukes til å:
– forbedre ytelsen til nettsidene gjennom å laste sidene raskere
– forbedre brukeropplevelsen

Målrettede cookies brukes til å:
– la deg dele og like innhold
– sende informasjon til andre nettsteder for å tilpasse reklamen deres

Eksempler på bruk

Cookies brukes til å gi deg bedre tjenester, for eksempel gjennom å:
– aktivere en tjeneste som gjenkjenner enheten din, så du slipper å oppgi samme informasjon flere ganger
– måle hvor mange som bruker tjenestene, så vi kan gjøre dem enklere og raskere
– analysere data for å hjelpe oss å forstå hvordan du bruker tjenester på nettet, slik at vi kan forbedre dem.

Hvis du ikke tillater oss å bruke cookies, vil visse funksjoner og nettsidene ikke fungere som de skal. Dersom du vil slette cookies som allerede er lagret på datamaskinen din, må du følge instruksjonene for nettleseren ved å klikke på Hjelp i menyen.

Du kan lese mer om cookies og hvordan du bruker dem på www.aboutcookies.org eller ved å klikke på Hjelp i nettleseren din.

Informasjonskapsler fra annonsenettverk

På denne hjemmesiden settes det ytterligere informasjonskapsler fra Google og Facebook. Disse informasjonskapslene brukes til å målrette annonser mot deg basert på hva som vurderes å være mest relevant ut fra innholdet på de sidene du besøker, og også de du har besøkt tidligere. Vær oppmerksom på at denne målrettingen skjer på andre sider i tillegg til dette nettstedet.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Del/tips-tjenesten

Funksjonen «Del med andre» kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn, som for eksempel Facebook eller Twitter. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

Bruk av dine personlige opplysninger

For å kunne behandle bestillingene og kjøpene dine trenger vi å vite følgende opplysninger om deg;

  • Navn
  • Adresse, telefonnummer og e-post
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Informasjon om bestillingen din (f.eks. ordrenummer, produkter, leveringsadresse og faktura)

Dette gjør vi i samsvar med kjøpsloven; uten denne informasjonen kan vi ikke fullføre avtalen vår med deg.

For at vi skal kunne følge de lover og regler som gjelder for oss må vi behandle disse opplysningene om deg;

  • Navn
  • Adresse
  • Betalingsinformasjon og betalingshistorikk
  • Informasjon om bestillingen din (f.eks. ordrenummer, produkter og leveringsadresse)

Dette gjør vi med dekning i loven om rettslig forpliktelse, noe som innebærer at vi må behandle disse opplysningene for å følge de lovene som vi er pålagt. Et eksempel på dette er bokføringsloven.

Web-området ostkaffekompani.no kan komme til å måtte oppgi dine personlige opplysninger hvis loven krever det, eller hvis ostkaffekompani.no i god tro finner dette nødvendig for å følge forordninger i loven eller rette seg etter rettslige prosesser som blir meddelt Øst Kaffekompani AS eller web-området ostkaffekompani.no.

Vi kan komme til å med jevne mellomrom sende ut e-post som informerer deg om teknisk service, informasjon om din konto og ordrestatus eller nyheter om endringer og oppdateringen på web-området.

Misbruk av din brukerkonto

Ved forsøk på bedrageri eller annet misbruk av tjenester hos ostkaffekompani.no, forbeholder vi oss retten til å nekte personer og foretak adgang til web-området ostkaffekompani.no og de tjenester Øst Kaffekompani AS tilbyr både på ostkaffekompani.no, via tjenester på andre web-områder og i andre medier, som tilbud i aviser, radio, på TV, etc.

Endringer i denne personvernerklæringen

Øst Kaffekompani AS vil nå og da oppdatere denne personvernerklæringen slik at den gjenspeiler tilbakemeldinger fra selskap og kunder. Når vi legger inn endringer i erklæringen, vil datoen bli endret under ”sist oppdatert” øverst på den første siden av erklæringen. Hvis det er vesentlige endringer i erklæringen eller i hvordan Øst Kaffekompani AS vil bruke dine personlige opplysninger, vil vi legge informasjon om slike endringer på en lett synlig plass. Vi oppfordrer deg til regelmessig å se gjennom denne erklæringen for å holde deg informert om hvordan vi beskytter opplysningene dine.